Βορίδης: Aκολουθώ τη σύσταση του πρωθυπουργού για αποχή – Δεν μου ζήτησε να παραιτηθώ (Βίντεο)

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποχή από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αντί για καταψήφιση του νομοσχεδίου, έλαβε ο Μάκης Βορίδης και αποφάσισε να μην εμφανιστεί στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του ζήτησε να παραιτηθεί αν και δεν είθισται να παραμένει στη θέση του υπουργός που διαφωνεί με νομοσχέδιο και επιλέγει είτε το «όχι», είτε το «παρών» είτε την αποχή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι ακολουθεί τη σύσταση του πρωθυπουργού για αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών γιατί έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να μην δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και επειδή θέλει να υπάρξει καταλλαγή και ενότητα και μην θυσιαστεί το σπουδαίο έργο της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν και οι υφυπουργοί θα παραμείνουν στη θέση τους εάν επιλέξουν την αποχή ή την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ο Μάκης Βορίδης απέφυγε την απάντηση λέγοντας ότι οι υφυπουργοί δεν συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο, οπότε θα τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί